Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝ SOS ΕΛΙΖΑ

Όπως γνωρίζετε, τα Παιδικά Χωριά SOS, ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο (ΝΠΙΔ), στα πλαίσια των κοινωνικών σκοπών που πιστεύει και υπηρετεί και έχοντας σαν σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, ξεκινά τη λειτουργία ενός νέου προγράμματος, με την ονομασία «Ξενώνας SOS ΕΛΙΖΑ».

Το πρόγραμμα αυτό, που λειτουργεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας μας στο Μαρούσι, οδός Δασκάλου Κίτσου 16, περιοχή Αγίου Θωμά, έχει διττό χαρακτήρα γιατί αφενός προστατεύει βρέφη και μικρά παιδιά σε ανάγκη, αφετέρου παρεμβαίνει θεραπευτικά στις φυσικές τους μητέρες έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να επανέλθουν σε αυτές.

Τα παιδιά θα παραμένουν στο Κέντρο για τη μέγιστη περίοδο των 2 ετών, όπου με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού θα γίνεται προσπάθεια για τη θεραπεία και την προετοιμασία τους για ομαλή κοινωνική επανένταξη. Παράλληλα, η προσπάθεια στήριξης θα στρέφεται και προς τη φυσική τους οικογένεια, ώστε να μπορέσει να τους υποδεχθεί μετά την παραμονή τους στο Κέντρο. Στις περιπτώσεις που αυτό θα κρίνεται αδύνατο, τα παιδιά θα εντάσσονται σε Οικογένειες SOS στα Παιδικά Χωριά SOS και θα ακολουθούνται οι διαδικασίες εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης που εφαρμόζονται και στα άλλα μας παιδιά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο όμως είναι περιορισμένης χωρητικότητας και δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 10-12 παιδιά. Στο οικόπεδο, στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο, έχουμε την δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα επιπλέον οίκημα, 350 τ.μ. και να διαμορφώσουμε και χώρους παιχνιδιού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας των μικρών παιδιών.

Ο Ξενώνας εφαρμόζει τα Standards QUALITY4CHILDREN τα οποία έχει εντάξει στο Κανονισμό Λειτουργίας του

Δεν υπάρχουν σχόλια: