Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "Γ & Α.ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ" ΚΑΙ Q4C.




Την Τρίτη 3/5/2011 έγινε η πρώτη συνάντηση με την προισταμένη του Οικοτροφείου του Ιδρύματος Χατζηκώνστα  κα Π. Ζέρβα ,του προισταμένου του προγράμματος εξωτερικών Οικοτρόφων κου. Π.Κακίτση με τον συντονιστή της Ομάδας Q4C κο Σ.Σιφνιό και την κα Χ. Μπόσινα ,μέλος της Ομάδας.
Η συνάντηση σκοπό είχε την προετοιμασία ενημερωτικών συναντήσεων με το σύνολο του παιδαγωγικού προσωπικού όσον αφορά τους κανονισμούς ποιότητας του Q4C με στόχο την υλοποίηση τους στο Ίδρυμα μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και απο τις δύο πλευρές και στόχος είναι μέσα στον Μάιο να μπορέσει να οργανωθεί Ημερίδα για την ενημέρωση των παιδαγωγών


Το ίδρυμα Χατζηκώνστα , αποκτά πρώτη φορά Ταυτότητα το 1853 με βασιλικό διάταγμα και είναι το παλαιότερο σε λειτουργία και το τρίτο σε σειρά ίδρυσης, φιλανθρωπικό κατάστημα στην Ελλάδα.  Απώτερος σκοπός του Ιδρύματος είναι η περίθαλψη, η ανατροφή και η εκπαίδευση άπορων αγοριών ηλικίας 6 έως 18 ετών.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, λειτουργεί τμήμα Εξωτερικών Οικότροφων, με αρμοδιότητα την οικονομική στήριξη μονογονεϊκών ή πολυτέκνων οικογενειών που έχουν οικονομικές ανάγκες και κοινωνικές δυσκολίες και ζητούν βοήθεια για την ολοκλήρωση της σχολικής φοίτησης των παιδιών τους.
Κατά την μακρά διάρκεια λειτουργίας του, οι χιλιάδες απόφοιτοι έχουν διακριθεί σε διάφορους κοινωνικούς αλλά και επαγγελματικούς τομείς.  Αυτό ως απόρροια των απαιτούμενων εφοδίων που έλαβαν από το Ίδρυμα για την(ως) εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 8172/2004 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, σε όλα τα προγράμματα του Ιδρύματος γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 – 18 ετών, των οποίων οι οικογένειεςαδυνατούν να υποστηρίξουν, λόγω κοινωνικών ή και οικονομικών προβλημάτων.
Εσωτερικός χώρος του ιδρύματος Χατζηκώνστα

Στη δύναμη του Ιδρύματος, σε όλα τα προγράμματα πρόνοιας που προσφέρει, εγγράφονται, αφού φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και όχι μόνο παιδιά που γεννήθηκαν στην ημεδαπή, αλλά και παιδιά ελληνικής καταγωγής που γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης γίνονται αποδεκτά παιδιά μεταναστών σε ποσοστό 5% επί του συνολικού αριθμού περιθαλπτόμενων παιδιών ανά κατηγορία προγράμματος.
Την τρέχουσα περίοδο το Ίδρυμά  υποστηρίζει 44 παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών ως οικότροφους και 240 παιδιά αντίστοιχης ηλικίας εκτός Ιδρύματος, εκ των οποίων 132 κατοικούν εκτός Αττικής.
 Περισσότερες πληροφορίες :210 6810687 και www.xatzikonsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: