Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΤΩΝ STANDARDS ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ELIZA

Σε ένα ακόμα πλαίσιο παιδικής προστασίας έγινε η παρουσίαση των quality4children standards,
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, από τον Φεβρουάριο του 2008, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, έχουν ξεκινήσει από κοινού συνεργασία για την καλύτερη εκπλήρωση των κοινών στόχων τους που αφορούν στην προστασία του παραμελημένου και κακοποιημένου βρέφους και νηπίου.

Ειδικότερα η συνεργασία αυτή έχει σαν σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και για τον σκοπό αυτό τον Νοέμβριο του 2008, θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου «Ξενώνας SOS-ELIZA», που θα φιλοξενεί τουλάχιστον δέκα κακοποιημένα παιδιά, ηλικίας από μηνών έως πέντε ετών. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, θα λειτουργήσει σε ακίνητο ιδιοκτησίας των Παιδικών Χωριών SOS στο Μαρούσι.

Το πρόγραμμα έχει διπλό χαρακτήρα γιατί αφενός προστατεύει παιδιά σε ανάγκη και τα δρομολογεί σε μία κοινωνική επανένταξη, αφετέρου παρεμβαίνει θεραπευτικά στις φυσικές τους οικογένειες για να επανέλθουν τα παιδιά σε αυτές. Αν η βιολογική οικογένεια δεν μπορέσει να ανταποκριθεί, τα παιδιά έχουν ελπίδα πλήρους επανένταξης, με την μετακίνηση και παραμονή τους σε μία Οικογένεια SOS στα Παιδικά Χωριά SOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: