Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ STANDARDS

Όπως και σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε αναφέρει ,μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας του Q4c  για την υλοποίηση των ποιοτικών standards για την εξω-οικογενειακή προστασία παιδιών και σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού , τα μέλη της ελληνικής ομάδας συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν , την Πέμπτη 15/7/2010, για την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσα από την επαφή και τη  συνεργασία τους με τις ομάδες παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS  και του Ζάννειου Iδρύματος. Συγκεκριμμένα έγινε η επεξεργασία των απομαγνητοφωνημενων κειμένων απο τις συναντήσεις με τις ομάδες των παιδιών σε μια προσπάθεια να συνδεθούν οι σκέψεις των παιδιών με τα Standards.
Eτσι έγινε ένα βήμα παραπάνω στοχεύοντας να ακουστεί η φωνή των ίδιων των παιδιών και μέσα από τα ίδια τα παιδιά να διαφανεί η αναγκαιότητα εφαρμογής αυτών των ποιοτικών standards. Η παρουσία του Συνήγορου του Παιδιού ήταν και είναι υποστηρικτική και ενθαρρυντική, ως φορέας που ενδιαφέρεται άμεσα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού και μεσα στα πλαίσια της μέριμνάς του να ακούγεται η φωνή των παιδιών πάνω στα ζητήματα που τα αφορούν άμεσα. 
Το επόμενο στάδιο είναι η αξιολόγηση τόσο  του τρόπου δουλειάς των ομάδων,όσο και των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας αυτής.
Θυμίζουμε ότι σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να δούμε κατά πόσο θα μπορούσε η συμμετοχή των παιδιών να επεκταθεί και σε άλλες δομές της εξω οικογενειακής φροντίδας, εκτός των Παιδικών Χωριών SOS και του ΖΑΝΝΕΙΟΥ Ιδρύματος.
Η Ομάδα του Q4C ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τα παιδιά ,τους εργαζόμενους και τα ΔΣ των δύο αυτών φορέων.

2 σχόλια:

id65 είπε...

H διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού ξεκινά από την στήριξη της οικογένειας.

QUALITY4CHILDREN είπε...

Και οπου δεν υπαρχει οικογένεια...εδω ειναι η τεραστια ευθυνη οσων ασχολουνται με την εναλλακτικη φροντιδα των παιδιων