Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση για την υποστήριξη παιδιού και οικογένειας σε κρίση, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης












Το Σάββατο 24/9/2011 στο Ξενοδοχείο  ΧΙΛΤΟΝ στα πλαίσια του Συνεδρίου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου έγινε συνάντηση φορέων που ασχολούνται με την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα με πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών και του Quality4children με σκοπό την ενημέρωση νέων προγραμμάτων που θα υποστηρίξουν το παιδί και την οικογένεια του στην φάση της κρίσης.

Στον χαιρετισμό του ο κος  Γιώργος Μόσχος ,Συνήγορος του Παιδιού,αναφέρθηκε στην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για τις οικογένειες οι οποίες βρίσκονται σε κρίση και πόσο σημαντικό είναι ύπαρξη δράσεων για την υποστήριξη τους.

Από πλευράς Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος έγινε ενημέρωση απο τον κύριο Στέργιο Σιφνιό Δντή Κοιν. Εργασίας & Έρευνας του Οργανισμού για το νέο πρόγραμμα Ενδυνάμωσης της Βιολογικής Οικογένειας (Family Strengthening ) και την αναγκαιότητα συνεργασίας με άλλους φορείς δημόσιους και Ιδιωτικούς με στόχο την πρόληψη καταστάσεων αποχωρισμού του παιδιού από τους γονείς του.
Ένα παράδειγμα υλοποίησης του προγράμματος αυτού είναι και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα.Για τον τρόπο λειτουργίας του ενημέρωσε ο ος Ν. Νταμπαλής υπεύθυνος του Κέντρου.

Ο κος Παναγιώτης Κακίτσης ,Δντης εξωτερικών  οικοτρόφων του Ιδρύματος Χαντζηκωνστα, περιέγραψε το πρόγραμμα υποστήριξης της βιολογικής οικογένειας που υλοποιεί το Ίδρυμα Πανελλαδικά προσφέροντας κυρίως οικονομική βοήθεια για να στηριχθούν πολύτεκνες και άλλες οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κος Σουφλής, απο την Ένωση πολιτών για μια ανοικτή πολιτεία, στην συνέχεια αναφέρθηκε στο τι σημαίνει Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και για τους τρόπους προσέγγισης των εταιριών που μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά το έργο των διαφόρων ΜΚΟ.

Η κα Χρύσα Μπόσινα ,νηπιαγωγός, αναφέρθηκε στην πολύτιμη υποστήριξη που προσφέρουν οι εθελοντές σε οργανισμούς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος καθώς επίσης και στα χαρακτηριστικά στοιχεία ,τις βασικές αρχές και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο οργανωμένος Εθελοντισμός.Περιέγραψε συνοπτικά την προσπάθεια των εθελοντών στο Κέντρο Στήριξης της Καλαμάτας αλλά και στην συμμετοχή τους στο Q4C.

Τέλος ο κος Μενέλαος Τσαούσης, δντής του ΖΑΝΝΕΙΟΥ Ιδρύματος, αναφέρθηκε στην εμπειρία του  σε σχέση με την συνεργασία του με Ευρωπαικά προγράμματα Εθελοντισμού στα πλαίσια του Ιδρύματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση η οποία ,δυστυχώς, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο κος Μοσχος ήταν πολύ σύντομη λόγω του ότι ο χρόνος ήταν περιορισμένος.
Ελπίζουμε σε μια ανανέωση της συνάντησης αυτής με στόχο την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων αλλά κυρίως υλοποίησης των συνεργασιών ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους που πραγματικά βρισκονται σε αναγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: