Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΜΚΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Συνήγορος του Παιδιού ανέλαβε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με εκπροσώπους των Ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα του παιδιού, προκειμένου να συζητήσουν ένα πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΔΣΔΠ).
Το Δίκτυο ΜΚΟ για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού απέστειλε στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού Εναλλακτική Έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης, ακολουθώντας την υποβολή της 2ης και 3ης περιοδικής εθνικής έκθεσης. Στις 22.6.2011 εκπρόσωποι του Δικτύου συναντήθηκαν στη Γενεύη με μέλη της Επιτροπής στο πλαίσιο προετοιμασίας για την τελική εξέταση της Ελληνικής Έκθεσης που έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στην ερχόμενη σύνοδο της Επιτροπής (τέλη Σεπτεμβρίου 2011). Η Επιτροπή, ύστερα από την αρχική εξέταση της Εθνικής και των Εναλλακτικών Εκθέσεων που της υποβλήθηκαν, απέστειλε στην Ελληνική Κυβέρνηση αίτημα παροχής επιπρόσθετων πληροφοριών.
Το Δίκτυο ΜΚΟ δημιουργήθηκε στις 3.11.2009.
Ο Συνήγορος του Πολίτη φιλοξένησε την ιδρυτική γενική συνέλευση του Δικτύου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 47 οργανώσεις και εκλέχθηκε 9μελή Συντονιστική Επιτροπή.

ΠΗΓΗ:ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: